Årets påskebrev fra styret i Øvre Romerike Klatreklubb

Postet av Øvre Romerike Klatreklubb den 13. Apr 2025

God påske, klatrevenner! Håper dere er klare for en vårfull høytid med kalkstøv, nypussa klatresko og en spennende påskequiz fra klubbens side. Her kommer en liten påskehilsen fra oss i styret!


1. Klatrepåskequiz med trekning 20.04

Først ut: Vår egen klatrepåskequiz. Vi har pønsket ut noen spørsmål om alt fra klatrehistorie til betydningsfulle klatrefelt. Tror du at du kan slå vårt levende klatreleksikon Kjetil Kleven på klatrespørsmål? Da er det bare å hive seg rundt!

  • Hvordan delta?
    Svar på spørsmålene, og send fasiten din til styret@orkk.no innen søndag 20.04 kl 14:00

  • Trekning: Vi trekker tre heldige vinnere samme ettermiddag, og lover påfyll av kalk!

  • Spørsmålene finner du helt nederst i dette innlegget.


2. Oppdatert nettbutikk: Slopers er hot!

Sola titter fram, og det betyr tjuvstart på uteklatring for de av oss som ikke lar seg skremme av et par temperatursvingninger. I den anledning har vi utvidet sortimentet i nettbutikken vår med noen merkelige greier. Sjekk ut:

  • Slopers-slippers

  • Kalkbøttehatt

  • T-skjorter

Ta gjerne en titt!


3. Nå kan du støtte oss via Grasrotandelen

Har du levert lottokupongen din? Da kan du nå støtte Øvre Romerike Klatreklubb via grasrotandelen!

  • Klikk på denne lenken for å endre grasrotmottaker på din Norsk Tipping-konto.

  • Hver gang du tipper, vil en prosentandel gå rett til klubben vår – slik at vi kan bolte nye ruter, arrangere flere aktiviteter og generelt sørge for at brattfolket på Romerike har det fett.


4. Aktiviteter i påsken

Vi satser på litt vårvarm uteklatring i påsken (været får bestemme helt nøyaktig hvor og når). Følg med på:

  • Aktivitetsoversikten på nettsidene våre.

  • Appen IdrettenOnline for pushvarsler om kommende klatreøkter og sosiale samlinger.

Er du interessert, er det bare å melde seg på eller ta med deg en klatrevenn og henge med!


5. Inne til ute-kurs lørdag 03.05

Har du brattkort og lyst til å teste klipping av bolter og topptaufeste i fri luft? Da er vårens Inne til ute-kurs perfekt for deg! Kurset går lørdag 03.05, og varer i 8 timer.

Sjekk ut innholdet, pris og påmelding til kurset her.

Våre instruktører gleder seg til å dele tips og triks, og vise dere et av Romerikes flotte klatrefelt.


Da gjenstår det bare å ønske alle en riktig god påske – enten du roter deg bort i påskekrimmen, går deg svimmel i påskefjellet, eller velger å kline deg inntil steinveggen i slitne klatresko. 

Vi håper å se deg på Letohallen eller ute på kragget i løpet av de nærmeste ukene.

Har du spørsmål, innspill, tips eller bare en påskemelding? Rop høyt, så sees vi i bratta!


God klatrepåske! Nå kommer påskequizen, lykke til!


En entusiastisk europeer reiste gjennom Norges midtre fjellområder på slutten av 1800-tallet, besteg spisse tinder og la grunnlaget for norsk fjellklatring. Mange omtaler ham som “den første store tradsportpionéren” i landet. Hva het denne eventyreren?

Langs en av de mest spektakulære togstrekningene i Norge skyter en gigantisk vegg i været – ofte omtalt som Europas høyeste loddrette fjellside. Dette stedet har lokket alt fra basehoppere (tross ulovligheten) til friklatrere som prøver opptil 25 taulengder. I hvilket fylke finner man denne bratte formasjonen, og hva heter den?

I en naturskjønn bygd, kjent for fossestryk om sommeren og bratte skimuligheter om vinteren, møter du en dal så vakker at folk kaller den “Nordens Chamonix.” Hvilket sted er dette?

4

Ved et kjent fiskevær i Nord-Norge ruver en klippe kalt “Presten,” kjent for en klassisk linje med seks taulengder. Klatrere som prøver den, ser ned på brygger der tørrfisk henger til tørk. Hvilket fiskevær ligger nærmest denne veggen?

Innerst i Sør-Norge renner en stor elv forbi en bratt granittklippe. Dette klatrefeltet er populært blant sportsklatrere, og utsikten over elva gjør at noen kaller det “et rolig stykke villmark.” Hva heter stedet – eller dalen – dette klatrefeltet ligger i?

6

En filosofisk figur med briller, kjent fra Norges akademiske miljø, gikk førstebestigning av en vinterrute på en bratt vegg i Romsdalen. Denne ruta fikk samme navn som filosofen selv. Hvem er han?

7

Langs en kyststrekning i Trøndelag finner du en “buldreperle” av granittblokker der man kan klatre med havutsikt. Noen mener det er “Norges beste” sted for kystnær buldring. Hvilken plass er dette?

8

I et nordlig fjord- og fjelllandskap lokket et arrangement klatrere fra hele verden til å prøve isklatring under midnattssolen. Dette vakte internasjonal oppsikt. I hvilket område foregikk dette såkalte “Arctic Ice Climbing”?

9

I en bygd med en berømt dyp dal og dramatisk natur i Øst-Norge arrangeres det årlig en stor samling av isklatrere. Her fosser vannet ned vinterstid og danner høye istapper. Hva heter denne fossen/bygda, som mange forbinder med isklatremekka?

10

En av Norges største byer har et aktivt klatremiljø, med flere store sentre og et “universitets-preg.” Et av sentrene bærer navnet “Grip,” og området har også en historisk bakgård kalt “Bryggeriet.” Hvilken by er det snakk om?

11

I en bratt hule ved kysten i Midt-Norge, oppdaget en klatrelegende en linje som i 2012 ble betraktet som en av verdens hardeste (9b+). Hva heter mannen som klatret denne først?

12

Nær en stasjonsby i Gudbrandsdalen kaster en foss seg utfor bergene om vinteren, og fryser til et imponerende isklatrefelt. Flere omtaler den som “Glupende spektakulær.” Hva kalles denne fossen?


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.